Teltonika RMS, a VPN-en és még azon is túl

Teltonika RMS, a VPN-en és még azon is túl

A VPN használata nagyon régre nyúlik vissza, ráadásul a világjárvány miatt ez az igény a sokszorosára emelkedett, gyakran ezzel igen nehéz helyzetbe sodorva a cégeket és az otthonról dolgozó kollégákat is. Nem mindenki informatikus és nem is kell, hogy az legyen, de a biztonság és az adatok védelme létfontosságú bárki számára. A VPN beállítása nem egyszerű feladat annak, aki nem gyakorlott a hálózati eszközök konfigurálása terén. Akkor mégis mit tehetsz?

 

A VPN konfigurálásánál lényegesebb egyszerűbb módszert kínál a gyártó, ez pedig a Teltonika RMS. A Teltonika Remote Management System (RMS) egy központi online platform az összes Teltonika hálózati eszköz összekapcsolására. Az RMS egységes hozzáférési, felügyeleti és vezérlési lehetőségeket kínál, ami időt takarít meg és lehetővé teszi, hogy felügyeld a teljes hálózati flottádat.

Ha Teltonika eszközöd van és aktív az RMS szolgáltatás is, akkor távoli hozzáférési hivatkozások létrehozásával a csatlakoztatott berendezéseket is eléred még úgy is, hogy azokat nem a Teltonika gyártotta.

A Teltonika mindig is a csúcson volt a biztonsági megoldások terén, hogy termékei megfeleljenek a legmagasabb ipari biztonsági előírásoknak. Az RMS megkapta a CIS v7 és OWASP II tanúsítványokat, amelyek biztosítják, hogy a központi felhő alapú platform és az összes tárolt adat kivételes biztonságban legyen.

Az RMS szolgáltatásba belépve, elérhető a távoli helyen lévő router, ehhez mindössze egy böngésző szükséges.

A routerben nem kell port forward beállítás, csak aktív kapcsolat szükséges az RMS Cloud-al.
A routerhez közvetlenül csatlakoztatott eszközök távoli eléréséhez a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • REMOTE TELNET
  • REMOTE SFTP
  • REMOTE DESKTOP
  • REMOTE SSH
  • REMOTE HTTP(S)
  • REMOTE MOBILE DEVICES

Az RMS Connect lehetővé teszi a nem Teltonika Networks hálózati eszközökhöz való hozzáférést és vezérlést.

Remote Desktop RDP/VNC szolgáltatást is kínál, igen a távoli telephelyeken lévő számítógépek is elérhetővé válnak a böngészőn keresztül, biztonságos kapcsolattal, akár Windows, Mac vagy Linux gépeket is elérhetsz, mintha épp előttük ülnél. Bármelyik másik eszköz is vezérelhető akár SSH, HTTP(S) protokollokon keresztül további szoftver nélkül, és nem igényel nyilvános IP vagy harmadik fél által biztosított VPN szolgáltatást sem.

Ide tartoznak például az ipari gyártósorok, ipari számítógépek, laptopok, sőt a PLC-k (programozható logikai vezérlő (Programmable Logic Controller) is. Ez lehetővé teszi a zökkenőmentes integrációt, a távkezelést, a tervezést és az előrejelzésekkel együtt jobb automatizálást, időt és pénzt takarítanak meg.

Mindemelett a Teltonika routerei támogatják a VPN, IoT, MQTT és még sok más szolgáltatás használatát, ráadásul a legtöbb eszköz 4G/LTE képes is, így nem csak egy egyszerű routert kapsz.

Az RMS regisztráció után korlátlan ideig használható, de a felvett eszközök csak 30 napig monitorozhatóak, konfigurálhatóak ingyenesen. A további használathoz Creditet kell vásárolni, ami további 30 napos használatot tesz lehetővé. A Credit ára szó szerint párszázas ajánlat, mint a hamburgeré, így egyáltalán nem jelent elviselhetetlen költségeket, viszont cserébe egy könnyen használható és felügyelhető rendszer építhető ki.

RMS Cloud regisztráció:
https://rms.teltonika-networks.com

A Power kínálatában elérhető RMS képes eszközöket itt találod:
https://powerbizt.hu/kategoriak/it-eszkozok-routerek-tuzfalak

Ha Creditet is szeretnél vásárolni:
https://powerbizt.hu/termekek/teltonika-rms-1-credit