Bosch kamerák a kiberbiztonságért

Bosch kamerák a kiberbiztonságért

A 2016-ban bevezetett uniós kiberbiztonsági szabályokat a 2023-ban hatályba lépő NIS2-irányelv frissítette, korszerűsítve a meglévő jogi keretet, hogy az lépést tartson a fokozódó digitalizációval és a kiberbiztonsági fenyegetettséggel. A kiberbiztonsági szabályok hatályának új ágazatokra és jogalanyokra való kiterjesztésével tovább javítja a köz- és magánjogi jogalanyok, az illetékes hatóságok és az EU egészének ellenálló és eseménykezelési képességét.

Az Unió-szerte magas szintű közös kiberbiztonságról szóló irányelv (a NIS2-irányelv) jogi intézkedésekkel növeli az EU kiberbiztonságának szintjét. Azon vállalkozásoknak, melyeket a tagállamok a fenti ágazatokban alapvető szolgáltatásokat nyújtó üzemeltetőként azonosítanak, megfelelő biztonsági intézkedéseket kell hozniuk a kulcsfontosságú digitális szolgáltatók, például a keresőmotorok, a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatások és az online piacterek terén, azaz meg kell felelniük az irányelv szerinti biztonsági és értesítési követelményeknek.

Videórendszerek és a kiberbiztonsági tanúsítványok

A biztonság megtartása érdekében fontos, hogy a videórendszerek mindig napra készek legyenek, mivel egyre több eszköz csatlakozik internet alapú hálózatokhoz. A Bosch arra törekszik, hogy minden hálózatra csatlakoztatott eszközében a legmagasabb szintű biztonságot testesítse meg, és csökkentse az IoT kiberbiztonsági kockázatát.

Logo Underwriters Laboratories, UL 2900 kiberbiztonsági tanúsítvány

Folyamatos erőfeszítések eredményeként a Bosch kamerái elérték az Underwriters Laboratories (UL) 2900-2-3 2. szintű kiberbiztonsági tanúsítványát. Ez a tanúsítvány megerősíti, hogy termékei sebezhetőségének csökkentése érdekében a Bosch független auditorok segítségével végez sérülékenységi vizsgálatokat, és megfelelő módszerekkel rendelkezik a kiberbiztonság hatékony kezeléséhez.

"Az UL 2900 szabványsorozat szerinti tanúsítás a kiberbiztonsági átvilágítás legmagasabb szintű elismerése, mely segít annak bizonyításában, hogy egy termék a modern szabványoknak megfelelő biztonsági szinttel rendelkezik." - Az UL kiberbiztonsági megbízhatósági programja (UL CAP).

Az ipari automatizálási és vezérlőrendszerek biztonsága

A Bosch kamerái megszerezték az ipari kiberbiztonsági képességet elismerő IEC 62443-4-1 megfelelőségi tanúsítványt, mely a biztonságos termékek fejlesztésével és gyártásával kapcsolatos folyamatokra és meghatározásokra összpontosít.

Az értékelt követelmények a következők: biztonsági menedzsment, biztonsági követelmények, tervezés általi biztonság, biztonságos megvalósítás, biztonsági ellenőrzés és validációs tesztelés, a biztonsággal kapcsolatos kérdések kezelése, biztonsági frissítések kezelése, biztonsági irányelvek.

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a Bosch kamerák a kibertérben történő támadások kivédésének érdekében?

  • Támogatott biztonságos kapcsolatok
  • Jelszó-érvényesítés a beállításkor
  • Nem biztonságos portok letiltása
  • Nem biztonságos távoli kommunikáció letiltása
  • Védelem a nem megbízható és rosszindulatú kódok ellen
  • Firmware-frissítés csak Bosch által aláírt firmware-fájlokon keresztül lehetséges
  • Beágyazott bejelentkezési tűzfal javítja a szolgáltatásmegtagadási támadások elleni védettséget
  • A szoftveres lezárás képes észlelni a konfigurációban bekövetkezett változásokat
  • Egyedülálló beépített Tursted Platform Module (TPM)

További részletekről érdeklődjön: projekt@powerbizt.hu